Om Koppi

Koppi grundades 2007 av de svenska baristamästarna Anne Lunell och Charles Nystrand. Rosteriet och kaffebaren som ligger i hjärtat av Helsingborg erbjuder kaffeupplevelser utöver det vanliga.
Vår ambition är att vara ett av världens bästa rosterier. Vi strävar alltid efter att köpa, rosta, brygga och servera kaffe från väldens bästa kaffeproducenter.


Direct Trade Coffee

Vi samarbetar med småskaliga och passionerade producenter som månar om råvaran, sina medarbetare och miljön. Genom våra årliga besök hos producenterna så stärker vi våra relationer till dem samtidigt som vi ges möjlighet att välja ut de bästa lotterna från årets skörd.
Genom att handla med så få mellanhänder som möjligt kan vi försäkra oss om att producenterna får bra betalt och att arbetsförhållandena är goda men det ger oss också en djupare kunskap om produktionslinjen och kaffet som råvara.


Rosta kaffet varsamt och omsorgsfullt

Vi vill få fram så mycket som möjligt av varje kaffesorts unika smak och terroir. Genom att anpassa rostningsprofilen efter varje enskild kaffesort får vi fram alla unika smaker och nyanser som är karaktäristiska för art, förädlingsmetod och ursprung.


Brygga och servera kaffet på bästa sätt

Vi experimenterar och lägger ner mycket tid för att kunna brygga och servera varje kaffe på ett optimalt sätt.
Med vänliga och kunniga medarbetare gör vi vårt bästa för att ge våra gäster en minnesvärd upplevelse på Koppi. Vi önskar inte bara att vara en källa för inspiration och kunskap utan framförallt en plats där våra gäster trivs och kan känna sig hemma.


För nyheter och mer info, besök oss på Facebook och vår Webshop!

MONTE COPEY

Sort: TYPICA
Odlare: ENRIQUE NAVARRO
Ursprung: SANTA MARIA, TARRAZU, COSTA RICA, 1.900 möh.
Behandling: Fully washed, Dried on raised beds
Smak: PEACH, CHOCOLATE, RED BERRIES

Suke Quto

Sort: Ethiopian Heirloom
Odlare: 68 Smallholder farmers
Ursprung: Guji, Oroma Region, Sidamo, Ethiopia, 1.800-2.200 möh.
Behandling: Fully washed, Dried on raised beds - Organic
Smak: Jasmine, Citrus, Peach

Santa Rosa

Sort: Red Catuai
Odlare: Marco Tulio
Ursprung: SANTA MARIA, TARRAZU, COSTA RICA, 1.900 möh.
Behandling: Fully washed, Dried on raised beds
Smak: TROPICAL FRUITS, CHERRIES, MARZIPAN

LA LIA

Sort: CATURRA
Odlare: LUIS ALBERTO MONGE
Ursprung: SANTA ROSA, TARRAZU, COSTA RICA, 1.925 möh.
Behandling: FULLY WASHED, DRIED ON RAISED BEDS
Smak: BLACKBERRY JAM, MUSCOVADO SUGAR, CHOCOLATE

Barrantes

Sort: Villa Sarchi
Odlare: Antonio Barrantes
Ursprung: Naranjo, West Valley, Costa Rica, 1.600 möh.
Behandling: Red Honey
Smak: Chocolate, Raspeberries, Floral

Biftu Gudina

Sort: Mixed local heirloom
Odlare: 130 smallholder farms
Ursprung: Agaro, Goma Woreda, Ethiopia, 1.900-2.000 möh.
Behandling: Mechanically Pulped, soaked overnight
Smak: Floral, tropical fruits, black tea

Gathaithi AA

Sort: SL28, SL34
Odlare: 800 smallholder farmers
Ursprung: Nyeri, Kenya, 1.800 möh.
Behandling: Fully Washedpulped, dry fermented, sundried
Smak: Peach, gooseberries, red berries

Silent Shout

En älskad Espressoblandning av våra bästa kaffesorter

Vårt mål är att hålla vår espresso så fräsch och smakfull som möjligt. Vi har valt att använda säsongens kaffesorter direkt från rosten istället för ett bestämt recept och vår espresso utvecklas därför ständigt.
För mer information om vår espressoblandning, skicka ett e-mail eller fråga någon av våra baristor.

Kontakt

Adress

Norra Storgatan 16,
252 50 Helsingborg

Telefon

042-13 30 33

E-Mail

post(a)koppi.se

Öppettider

Mån-fre 9:00-18:00
Lör 10:00-17:00
Söndagar stängt

Besök oss på Facebook och Twitter!